Loading...
Over mij2018-07-28T18:40:37+00:00

LAURA VAN GOOL

Niet wetende wat ik nou wilde studeren, ben ik ooit uitgekomen bij psychologie. Maar de wens om ‘iets met paarden’ te doen bleef telkens naar boven komen. Van mijn hobby mijn werk maken, dat was mijn droom!

Op een persoonlijke en lange zoektocht naar de juiste studiekeuze en vooral naar mezelf, heb ik geleerd beter naar mezelf te luisteren en ben ik meer mijn gevoel gaan volgen. En dat mede dankzij de paarden. Ik heb er uitgebreider over geschreven in mijn blogs: Wie ben ik om jou te helpen en Waarom ben ik paardencoach geworden.

In het coachen heb ik de perfecte combinatie van het werken met mensen en het werken met paarden gevonden.

Ik nodig je uit om zelf de kracht van paarden te ontdekken… Mij doen ze nog dagelijks versteld staan.
Wil je eerst kennismaken? Dat kan uiteraard. Ik leg je met alle liefde uit hoe ik werk, jij kan al je vragen stellen en inschatten of dit bij je past. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Ik zie je graag (op mijn scherm) verschijnen.

MIJN MISSIE

Ik wil jou laten zien en ervaren dat je de regie hebt over jezelf: Jouw totale doen en laten. En dat als je dat echt weet en voelt, je alle kanten op kunt! Het is een hele verantwoordelijkheid, maar het geeft ook zoveel rust en vrijheid. Jij staat aan het roer en jij bepaalt. Jij weet waar je heen wilt en wat je te doen staat.

In deze tijd waar mensen zoveel druk en stress ervaren, burned-out raken of vast lijken te zitten in werk/thuis situaties, is het fijn om jezelf door en door te kennen en een gevoel van controle te leren ervaren. Autonomie.

Bovenstaande was voor mij helaas niet vreemd, maar het werken met paarden heeft me ontzettend geholpen mijzelf beter te leren kennen. Ik moet mijzelf altijd een spiegel voorhouden en reflecteren op mijn handelen als ik bij ze ben. En daardoor is er een wereld voor me opengegaan. Ze kunnen zó perfect aangeven wat er nodig is. Dat wil ik graag inzetten om jou op weg te helpen.

Mentale problemen en het inschakelen van hulp zit nog best in een taboesfeer, en dat vind ik zo ontzettend zonde! Het getuigd juist van (wils)kracht om een ander in te schakelen om met je mee te kijken, om hulp te vragen. En een waarheid als een koe (of in mijn geval paard):
‘Make yourself a priority. At the end of the day you are your longest commitment.’

WELZIJN

Het welzijn van de paarden is ontzettend belangrijk. In het beroepsprofiel van het KREAC is onder andere terug te vinden dat de coach altijd rekening houdt met het paard en diens behoeften, en werkt met een gezond dier.

Om bij te dragen aan een fysiek en mentaal gezond paard, vind ik het belangrijk rekening te houden met natuurlijk paardengedrag.

De paarden leven hier 24/7 in kuddeverband buiten. Ze hebben beschikking over een schuilstal, vers water en gras/ruwvoer. Ze worden natuurlijk bekapt, bitloos gereden en getraind d.m.v. natural horsemanship methodes.

Interessant? Lees verder op: paardnatuurlijk.nl – paardenhoeven.info – hoefnatuurlijk.nl – bitloos.nl

PROFESSIONALITEIT

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach – KREAC. Je bent hierdoor verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel en integer werkt en zich regelmatig bijschoolt.


De opleidingen tot Equine Assisted Coach van de Keulseweg zijn door de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches) geaccrediteerd op practitioner niveau.

Ik hanteer een beroepscode, bestaande uit het beroepsprofiel en een ethische code. Lees en download hier mijn algemene voorwaarden. Bij het schenden van de beroepscode kunnen cliënten gebruik maken van de klachtenregeling.

DE PLEK

Leven als een god in… Drenthe! De paardenprovincie bij uitstek. Een wens die ik altijd koesterde en die ik heb waargemaakt. We hebben een prachtige plek, midden in de natuur.

Ik ontvang je graag op die plek, bij ons aan huis. Net buiten Hoogersmilde gelegen, direct aan nationaal park het Drents-Friese Wold. Bos, heide, rust, ruimte en uiteraard: Weidezicht! Dit bedrijf heeft dus een vrij voor de hand liggende naam.

Wil je nou extra van Drenthe genieten? Kom je van ver en wil je niet op één dag heen en weer? Overnachten in een luxe tweepersoons gastenverblijf behoort tot de mogelijkheden. Lees er meer over onder het kopje arrangementen.
Liever camperen of een huisje huren voor meer dan twee personen? Ook daar zijn diverse mogelijkheden voor in de buurt.

Helaas, er rust copyright op deze tekst! Delen van de pagina is uiteraard wel prima :)